Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 12:51 - АНОНИМНО
Автор: sacura Категория: Политика   
Прочетен: 1017 Коментари: 0 Гласове:
3



11 нелегални закона били обнародвани за последните 10 години. Това се оказа след поредния скандал – този път с поправката за използване на наркотични образи за реклама, публикувана в "Държавен вестник". Единственото, което не разбрахме от Цецка Цачева, е: КОЙ Е ВИНОВЕН? По „стара” българска традиция пак има грешка, но никой не е сгрешил. Вече сме свикнали: има голяма престъпност, но няма престъпници, има корупция, но няма корумпирани. И докато е така – няма да се оправим никога. Защото всичко е „анонимно”. А зад тази анонимност всеки си прави каквото си иска. Съвсем друго щеше да е, ако веднага председателят на Парламента беше казала кой е виновен и да го уволни на следващия ден. Макар че в друга държава той сам щеше да си подаде оставката, за да не го уволнят! Иначе каква е тази правова държава, ако някой може да си пробутва каквито си иска текстове в "Държ.вестник" и те автоматично да стават закони без да са гласувани от НС?!? За какво ни е тогава НС? Защо харчим луди пари за заплати, мерцедеси, бензин, представителни, командировки и т.н. за 240 души? Да назначим един човек, който да приема заявките на различните лобита и да ги пуска в "Държ.вестник". Ще ни излезе без пари, защото няма да има даже нужда да му даваме заплата - те фирмите нали му плащат подкупи! Така Дянков ще спести над 60 млн. лв. (колкото е бюджета на НС).

Обаче явно и ГЕРБ я кара както другите партии преди тях, следвайки принципа - "Ние се оправихме, какво ни пука за вас, останалите граждани, или за законността!" Така научихме, че продължава практиката на безотчетно харчене на пари от народните представители по чл.12 от Правилника на Народно събрание. Депутатите получават всеки месец (освен заплатата си) и по един плик с пари, които не отчитат никъде и не плащат данъци върху тях. И ги харчат както им дойде на ум. Макар че по правилник те са за сътрудници, консултации, експертизи, кантори и други дейности, свързани с работата им. (Парите са 2/3 от основната им заплата, тоест към 1200-1300 лв.)

Продължават и безумните субсидии за партиите, давани от държавата. Това са 50 милиона лева годишно. А иначе са "царе" на обясненията какви данъци да се вдигнат защото има дефицит в бюджета. Обаче никой не иска да съкрати разходите на НС или на партийните централи. Напротив - депутатите си увеличиха пак заплатите (въпреки кризата) и само скандалът ги принуда да ги замразят. Да видим докога! С две думи, всеки, който се докопа до властта, изведнъж го обхваща амнезия и забравя за народа. "Има криза - затягайте коланите. Това не се отнася за нас. Ние сме друго нещо. За нас кризата не се отнася! Ние живеем на друга планета и нямаме нищо общо с вас!"

Премиерът Борисов каза, че ще реже заплатите в администрацията. Неговата ще е най-високата и никой няма да взема повече от неговите 3576 лв. Обаче Цецка Цачева и целия парламент не са му подчинени и те сами си гласуват заплатите. Така Цачева взема 5959 лв. За информация - президентът взема 4614 лв.

За пореден път видяхме, че за политическата клика думата "морал" е само празен звук, предизборен капан за наивници! Казвам КЛИКА, а не ЕЛИТ, защото "елитът" е група с по-високи ценности и изпълнява мисия да води другите напред. Докато нашата политическа класа демонстрира най-лошите качества на бълг.народ - подкупност, шуробаджанащина, арогантност, корумпираност, безотговорност и социална нечувствителност към проблемите на хората. И ако елита го уважават, то политиците у нас всички ги псуват! И то с право... Така че определението "елит" е най-неподходящото за нашите политици!


Тагове:   елит,   незаконно,   морал,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sacura
Категория: Изкуство
Прочетен: 59039
Постинги: 16
Коментари: 24
Гласове: 55
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031